Lilith

Athens Photofestival 2019, Icons, Symbiosis

Lilith en Eva, perfecte personages om de thematiek rond het hedendaags feminisme voor Internationale Vrouwendag mee te illustreren. Maar wie is eigenlijk eerstgenoemde vrouw?

Laten we het verhaal van Lilith eens nader onderzoeken. Lilith zou de vrouw zijn waarover de bijbel spreekt, de eerste vrouw die geschapen werd, gelijktijdig met de man. In Genesis 2 werd het de vrouw van Adam Eva, een wat plooibaarder model, waar we ook de schuld van de zondeval (verdrijving uit t paradijs) op konden schuiven. Zij was de mannin, uit de rib van Adam geschapen. Het geschiedschrijvend patriarchaat heeft er een mooie draai aan gegeven. En Lilith werd gedemoniseerd. Welnu Lililth is voor mij de oervrouw, staat op gelijke voet met de man, zij ziet wat er gebeurt en windt er geen doekjes om. Eva kijkt weg. Lilith is mijn Warrior of Truth. Kijkt de volle waarheid echt aan. Laten we haar eren deze internationale vrouwendag. #womenfaceit#Lilith#internationalWomansDay2019

 

© 2018 Art of a Lovecouple / Lilith